top of page

ZODIAC PACK

First impression is everything

InstaCoach predstavlja ...

V sodelovanju s priznanim slovenskim fotografom Nikolo Janusicem (@nikolajanusic) smo za vas ustvarili prve InstaCoach presete za Adobe Lightroom. 

 

Vse se je začelo s preprosto željo deliti lasten slog urejanja fotografij s širšo javnostjo. Hitro je sama ideja prerasla v pravo misijo, kako uporabnikom omogočiti, da nivo svojih objav približajo fotografijam Instagram vzornikov. Poudarek na Instagramu je ravno v vizualnosti in estetki, ki vam jo preseti omogočijo z enim klikom in vam s tem prihranijo tudi veliko časa pri urejanju.

 

Za nama je pol leta trdega dela, planiranja, ustvarjanja in testiranja. Kot rezultat je nastalo 12 različnih presetov, ki sva jih poimenovala po nebesnih znamenjih in skupaj tvorijo Zodiac Pack. Zajela sva najbolj popularne niše Instagrama in vam s tem ponudila cel spekter stilov na enem mestu.  

 

Ne glede na to ali vas je sem pripeljala zgolj radovednost ali pa ste na tem področju že domači, si delovanje vseh 12 presetov oglejte v spodnji galeriji. 

ZODIAC PACK VSEBUJE:

 

  • 12 Lightroom presetov za Mobilno verzijo (Brezplačna aplikacija Lightroom CC - Google Play  ali App Store) ALI

  • 12 Lightroom presetov za računalnike (Ligthroom 4, 5, 6, CC & Classic - Mac ali Windows)

 

  • PDF datoteka - priročnik za namestitev (SLO in ANG)

 

 

  • Kratek video z navodili za namestitev (SLO in ANG)

Mockup_box_desktop_smaller.png
Instagram_black_x_2.png
Kjerkoli in kadarkoli ...

Uporabite mobilno verzijo Zodiac Pack v brezplačni aplikaciji Lightroom in uredite svoje fotografije ne glede na to, kje se nahajate. 

Pogosta vprašanja

KAJ SO PRESETI?

 

Zbirka prednastavitev, ki jih z enim klikom nanesemo na fotografijo. Gre za vnaprej določene barve, kontraste, osvetlitev in druge lastnosti, shranjene v eno nastavitev imenovano preset. Z njimi lahko ustvarite svoj unikaten stil in ga enostavno in hitro preneste na več fotografij. 

 

 

ZAKAJ POTREBUJEM PRESETE?

 

Glavna prednost uporabe presetov je prihranek časa za urejanje fotografij. V kratkem času boste namreč dosegli videz fotografije, ki bo navdušila oz. ustvarila "vau" efekt. So enostavni za uporabo in z njimi ohranite konsistentnost vašega profila. Primerni so za vsakogar. Tudi če niste nikakršen profesionalec in tako o fotografiji kot o urejanju ne veste ničesar, se lahko uporabe presetov naučite brez težav. 

 

Zodiac pack se od drugih razlikuje v tem, da ponuja 12 popolnoma različnih stilov, medtem ko pri posameznikih ponavadi dobite zgolj njihov osebni stil.

 

 

V KATEREM PROGRAMU LAHKO UPORABIM VAŠE PRESETE? 

 

Naši preseti so ustvarjeni za program Adobe Lightroom, ki predstavlja močno orodje za urejanje fotografij na profesionalnem nivoju. Primerni so za različice Lightroom 4, 5, 6, CC in Classic CC na računalniku ("Desktop version") in aplikacijo Lightroom CC na mobilnih telefonih ("Mobile version"). Računalniška verzija je plačljiva in si jo lahko naložite tukaj, medtem ko je aplikacija za mobilne telefone brezplačna, hkrati pa zadostuje osnovni uporabi. Prenesite si jo lahko iz Google Play ali App Store. Združljivi so tudi s programom Adobe Photoshop.

 

*Pred nakupom preverite, da imate oz. prenesite različico, ki je kompatibilna z vašim računalnikom.  

 

 

NISEM ŠE UPORABLJAL/-A LIGHTROOMA. ALI SO PRESETI PRIMERNI ZAME?

 

Vsekakor! Preseti so za vse tiste, ki želijo nadgraditi svoje znanje pri urejanju fotografij in dvigniti svoj profil na višji nivo. Vsem, ki iščejo svoj stil, bodo omogočili dobro izhodiščno točko. Z njimi bodo na svoj račun prišli vsi tisti, ki jim je blizu celoten proces ustvarjanja in urejanja fotografij, vse od profesionalcev do tistih, ki to delajo le za zabavo.

 

 

KAKO SE "MOBILE VERSION" RAZLIKUJE OD "DESKTOP VERSION"?

 

Zodiac Pack je na voljo v dveh različicah. Kupite lahko presete, ki jih boste uporabljali na telefonu v brezplačni mobilni aplikaciji Lightroom CC ali presete za računalnik, če imate plačljivo verzijo Lightroom CC programa že nameščeno, ali pa se boste zanjo še odločili. 

 

Program Lightroom ima na računalniku sicer nekaj dodatnih funkcij, vendar bo končni rezultat uporabe naših presetov pri obeh enak. Prednost mobilne verzije je le v tem, da je lažje in hitreje dostopna, ko ste na poti. 

 

 

NA KATERIH SLIKAH DELUJEJO PRESETI?

 

Naši presti delujejo na vseh fotografijah. V času izdelovanja presetov smo jih testirali na različnih slikah več Instagram uporabnikov in izkušenih fotografov.  

 

Za najboljši učinek, v kolikor le imate to možnost, priporočamo fotografiranje v RAW formatu, ki ga večinoma podpirajo fotoaparati. Preseti bodo dobro delovali tudi pri uporabi drugih formatov npr. JPEG formata, ki je najpogostejša oblika.

 

 

JE S KOPIRANJEM PRESETA NA FOTOGRAFIJO DELO ZAKLJUČENO?

 

Pomembno je, da se zavedate, da je vsaka fotografija nastala v različnih svetlobnih pogojih, na različni lokaciji in je zato drugačna od ostalih, kar pomeni, da ne bo vsak preset delovala enako na vseh. V nekaterih primerih bo vaša fotografija tako potrebovala še kakšen dodaten popravek (npr. prilagoditev svetlobe, osvetlitve, kontrasta), ki pa ga boste lahko hitro naredili sami. 

 

*Če se vam zgodi, da vam preset načeloma odgovarja, vendar je vaša koža preveč "oranžna" ali pa vam ton zelene barve pri drevesih ne ustreza, ne skrbite, vsako barvo lahko prilagodite posamično.

 

 

SO PRESETI UPORABLJENI TUDI NA VAJINIH FOTOGRAFIJAH?

 

Tudi. Konsistenten feed in moč delovanja presetov Zodiac packa si lahko pogledate na Instagram profilu @nikolajanusic.

 

 

KAKO DOBIM PRESETE (postopek)?

 

Takoj po končanem nakupu prejmete e-mail v katerem se nahaja ZIP datoteka. Ne glede na to ali ste kupili presete za  "mobile" ali "dekstop version", datoteko prenesite in "odzipajte" na računalniku. Postopek smo vam opisali tudi v naših navodilih za namestitev, ki jih prejmete ob nakupu (glej PDF ali video). 

 

*E-mail poteče v 30 dneh od dneva nakupa, zato vas opozarjamo, da si datoteke shranite na varno mesto. Ponovno pošiljanje Zodiac Preset Packa (Mobile ali desktop version) z naše strani ne bo možno.

 

*Neavtorizirana distribucija Zodiac Preset Packa je zaradi kršenja avtorskih pravic prepovedana in bo pravno kaznovana. 

 

 

KAKO NALOŽIM PRESETE?

 

Navodila za namestitev presetov dobite ob nakupu v PDF datoteki. V njem je po korakih na enostaven in pregleden način razložen celoten postopek za "desktop" in "mobile version". Navodila so ločena za macOS in Windows operacijske sisteme, Android in IOS uporabnike ter prilagojena za novejše ali starejše razližice programa Adobe Lightroom.

 

 

ALI JE MOŽNO VRAČILO?

 

Ne, po končanem nakupu vračilo ni možno, saj gre za digitalni izdelek.  

bottom of page