top of page

PRESETS

First impression is everything

Skrivnost popolnih Instagram objav ...

Ste se kdaj spraševali, zakaj so nekatere fotografije na Instagramu videti tako dobro? Kako so nekateri feedi poenoteni in na prvi pogled popolni? Morda boste presenečeni, ko vam povem, da lahko videz profesionalnih fotografij na enostaven način dosežete že z enim samim klikom. Odgovor so preseti! Delujejo kot prednastavitev določenih lastnosti (npr. barve, kontrast, sence), ki jih enostavno kopirate na vaše fotografije. 

 

Ne glede na to ali se s fotografijo šele srečujete ali pa ste na tem področju že profesionalci, vam bodo preseti pomagali ustvariti konsinstenten izgled in lasten slog, ki bo dvignil vaš Instagram na višji nivo.

IP_Preset Box_Tisk.png

NOVO!

TUKAJ JE

INFLUENCER PACK

Ustvari Instagram profil, ki mu boš želel
slediti tudi sam!

PRESET PACK

ZODIAC PACK

Dvignite nivo vaših fotografij na višjo raven!

Pogosta vprašanja

KAJ SO PRESETI?

 

Zbirka prednastavitev, ki jih z enim klikom nanesemo na fotografijo. Gre za vnaprej določene barve, kontraste, osvetlitev in druge lastnosti, shranjene v eno nastavitev imenovano preset. Z njimi lahko ustvarite svoj unikaten stil in ga enostavno in hitro preneste na več fotografij. 

 

 

ZAKAJ POTREBUJEM PRESETE?

 

Glavna prednost uporabe presetov je prihranek časa za urejanje fotografij. V kratkem času boste namreč dosegli videz fotografije, ki bo navdušila oz. ustvarila "vau" efekt. So enostavni za uporabo in z njimi ohranite konsistentnost vašega profila. Primerni so za vsakogar. Tudi če niste nikakršen profesionalec in tako o fotografiji kot o urejanju ne veste ničesar, se lahko uporabe presetov naučite brez težav. 

 

Naši preseti se od drugih razlikuje v tem, da ponujamo popolnoma različne stile, medtem ko pri posameznikih ponavadi dobite zgolj njihov osebni stil.

 

 

V KATEREM PROGRAMU LAHKO UPORABIM VAŠE PRESETE? 

 

Naši preseti so ustvarjeni za program Adobe Lightroom, ki predstavlja močno orodje za urejanje fotografij na profesionalnem nivoju. Primerni so za različice Lightroom 4, 5, 6, CC in Classic CC na računalniku ("Desktop version") in aplikacijo Lightroom CC na mobilnih telefonih ("Mobile version"). Računalniška verzija je plačljiva in si jo lahko naložite tukaj, medtem ko je aplikacija za mobilne telefone brezplačna, hkrati pa zadostuje osnovni uporabi. Prenesite si jo lahko iz Google Play ali App Store. Združljivi so tudi s programom Adobe Photoshop.

 

*Pred nakupom preverite, da imate oz. prenesite različico, ki je kompatibilna z vašim računalnikom.  

 

 

NISEM ŠE UPORABLJAL/-A LIGHTROOMA. ALI SO PRESETI PRIMERNI ZAME?

 

Vsekakor! Preseti so za vse tiste, ki želijo nadgraditi svoje znanje pri urejanju fotografij in dvigniti svoj profil na višji nivo. Vsem, ki iščejo svoj stil, bodo omogočili dobro izhodiščno točko. Z njimi bodo na svoj račun prišli vsi tisti, ki jim je blizu celoten proces ustvarjanja in urejanja fotografij, vse od profesionalcev do tistih, ki to delajo le za zabavo.

 

 

KAKO SE "MOBILE VERSION" RAZLIKUJE OD "DESKTOP VERSION"?

 

Naši paketi so na voljo v dveh različicah. Kupite lahko presete, ki jih boste uporabljali na telefonu v brezplačni mobilni aplikaciji Lightroom CC ali presete za računalnik, če imate plačljivo verzijo Lightroom CC programa že nameščeno, ali pa se boste zanjo še odločili. 

 

Program Lightroom ima na računalniku sicer nekaj dodatnih funkcij, vendar bo končni rezultat uporabe naših presetov pri obeh enak. Prednost mobilne verzije je le v tem, da je lažje in hitreje dostopna, ko ste na poti. 

 

 

NA KATERIH SLIKAH DELUJEJO PRESETI?

 

Naši presti delujejo na vseh fotografijah. V času izdelovanja presetov smo jih testirali na različnih slikah več Instagram uporabnikov in izkušenih fotografov.  

 

Za najboljši učinek, v kolikor le imate to možnost, priporočamo fotografiranje v RAW formatu, ki ga večinoma podpirajo fotoaparati. Preseti bodo dobro delovali tudi pri uporabi drugih formatov npr. JPEG formata, ki je najpogostejša oblika.

 

 

JE S KOPIRANJEM PRESETA NA FOTOGRAFIJO DELO ZAKLJUČENO?

 

Pomembno je, da se zavedate, da je vsaka fotografija nastala v različnih svetlobnih pogojih, na različni lokaciji in je zato drugačna od ostalih, kar pomeni, da ne bo vsak preset delovala enako na vseh. V nekaterih primerih bo vaša fotografija tako potrebovala še kakšen dodaten popravek (npr. prilagoditev svetlobe, osvetlitve, kontrasta), ki pa ga boste lahko hitro naredili sami. 

 

*Če se vam zgodi, da vam preset načeloma odgovarja, vendar je vaša koža preveč "oranžna" ali pa vam ton zelene barve pri drevesih ne ustreza, ne skrbite, vsako barvo lahko prilagodite posamično.

 

 

SO PRESETI UPORABLJENI TUDI NA VAJINIH FOTOGRAFIJAH?

 

Tudi. Konsistenten feed in moč delovanja naših presetov si lahko pogledate na Instagram profilu @nikolajanusic @instacoach.si in @tinadobovsek.

 

 

KAKO DOBIM PRESETE (postopek)?

 

Takoj po končanem nakupu prejmete e-mail v katerem se nahaja ZIP datoteka. Ne glede na to ali ste kupili presete za  "mobile" ali "dekstop version", datoteko prenesite in "odzipajte" na računalniku. Postopek smo vam opisali tudi v naših navodilih za namestitev, ki jih prejmete ob nakupu (glej PDF ali video). 

 

*E-mail poteče v 30 dneh od dneva nakupa, zato vas opozarjamo, da si datoteke shranite na varno mesto. Ponovno pošiljanje presetov (Mobile ali desktop version) z naše strani ne bo možno.

 

*Neavtorizirana distribucija Zodiac Packa in Influencer Packa je zaradi kršenja avtorskih pravic prepovedana in bo pravno kaznovana. 

 

 

KAKO NALOŽIM PRESETE?

 

Navodila za namestitev presetov dobite ob nakupu v PDF datoteki. V njem je po korakih na enostaven in pregleden način razložen celoten postopek za "desktop" in "mobile version". Navodila so ločena za macOS in Windows operacijske sisteme, Android in IOS uporabnike ter prilagojena za novejše ali starejše razližice programa Adobe Lightroom.

 

 

ALI JE MOŽNO VRAČILO?

 

Ne, po končanem nakupu vračilo ni možno, saj gre za digitalni izdelek.  

bottom of page