Top posodobitve Instagrama - APRIL 2020

Updated: Jun 5, 2020April je bil za Instagram zagotovo najbolj zaposlen mesec tega leta. Očitno je karantena dobro dela zaposlenim in je njihova produktivnost dosegla vrhunec. Pretekli mesec smo namreč dobili ogromno novosti, s katerimi je Instagram dokazal, kako hitro se lahko prilagodi na nepričakovane situacije, kot je trenutna. Tistim posodobitvam, ki so se v času krize COVID-19 izkazale za pomembnejše, so postavili prioriteto in jih v najkrajšem možnem času izpopolnili ter lansirali. Prav zato imamo v aprilu največ posodobitev do sedaj, ob enem pa tudi največ tistih, o katerih se govori in jih lahko pričakujemo v naslednjih mesecih.


Pred vami je tako nov update, v katerem si preberite vse od tega, kako vam lahko Instagram pomaga v težkih časih, v katerih smo se znašli, do posodobitev, ki so omogočile boljšo uporabniško izkušnjo v obdobju, ko se na Instagramu nahaja še posebej veliko ljudi. Že veste o katerih govorimo?POSODOBITVE


DM NA RAČUNALNIKU


Končno smo ga dočakali! Instagram je po nekaj mesecih testiranj dodal dostop do zasebnih sporočil prek računalnika. Funkcija bo uporabna za vse tiste, ki dnevno prejmete veliko število sporočil, influencerje, upravljalce družbenih omrežij ... Omogoča vam, da na bolj pregleden način hitreje odpisujete. Do njega dostopate prek že poznane ikone, ki jo na računalniku po novem najdete v desnem zgornjem kotu ekrana.


Če imate "Business" ali "Creator" profil, se vam bodo tukaj, enako kot na telefonu, sporočila razdelila med "Primary" in "General". Za boljšo uporabniško izkušnjo, so v posameznem sporočilu dodali tudi bližnjico do emojijev ter galerije za dodajanje slik in videov direktno iz računalnika. Na prejeto sporočilo pa lahko reagirate s srčkom, enako kot na telefonu.STORY OGLEDI VIDNI 48 UR


Kot verjetno veste, smo do sedaj po 24 urah, istočasno z iztekom storyja, izgubili tudi seznam ljudi, ki si je le tega ogledalo. Po novem vam je seznam dostopen 48 ur! Do njega lahko dostopate v arhivu, kjer imate shranjene vse storyje. Funkcija bo izjemno uporabna za vse kreatorje in tudi druge uporabnike, pri katerih številka ogledov igra pomembno vlogo in za katere je časovno okno 24 ur prekratko.*Pozor: Istočasno je Instagram ukinil bližnjico do točnega števila ogledov storyjev med gledanjem nazaj po arhivu ali highlightsih! Do teh podatkov sicer še vedno lahko dostopate, le na drug način. Na starem storyju s prstom po ekranu potegnite navzgor in kliknite na graf ikono. Številka, ki je napisana na veliko - "Reach", predstavlja število ljudi, ki je videlo vaš story.LIVE STORYJI NA RAČUNALNIKU


Zaradi vse večje priljubljenosti LIVE storyjev v trenutni situaciji, je Instagram prioritetno lansiral gledanje in komentiranje le teh tudi na računalniku.
"CHALLENGE" NALEPKA


Sodelovanje v izzivih na Instagramu je zdaj še enostavnejše! Po dveh mesecih izzivov, ki smo jim bili priča na storyjih v času karantene, smo kot odgovor na njihovo popularnost, dobili novo nalepko pod imenom "Challenge". Nalepki lahko določite barvo, nato izberete želen izziv in nominirate druge (označite lahko največ 10 uporabnikov). Z objavo nalepke na story, si bodo vaši sledilci lahko izziv pogledali in ga nato naredili tudi sami.Tisti, ki pa so bili v vašem izzivu nominirani, bodo o tem obveščeni prek DM-a in hkrati dobili tudi možnost, da izziv sprejmejo ali story zgolj delijo naprej.Podobno kot ima vsak uporabnik na Instagramu svoj profil, ima le tega tudi vsak hashtag. Z uporabo nalepke si lahko povečate možnosti, da se na profilu hashtaga oz. na njegovem storyju, med vsemi znajde tudi vaš. S tem boste vidni večim uporabnikom.*Opomba: Lastnih izzivov trenutno še ne morete ustvarjati, lahko pa se pridružite kateremkoli iz spodnjega seznama:"Challenge" nalepka je še en dokaz, da se je Instagram sposoben hitro in učinkovito prilagajati na aktualno dogajanje po svetu. Pa vi? Ste že sodelovali?"LIVE DONATIONS"


Instagram si želi pomagati vsem, ki se trenutno soočajo in borijo z velikimi izzivi. Posebej za njih so lansirali novo funkcijo, s katero lahko med LIVE storyji zbirate donacije za neprofitne organizacije po vaši izbiri ter s tem pomagate tistim, ki to najbolj potrebujejo.


Možnost omogočite pred pričetkom LIVE videa, kjer boste na sredini ekrana levo opazili nov gumb - "Fundraiser". S klikom nanj boste izbrali neprofitno organizacijo, ki jo želite podpreti. Ko pričnete z LIVE videom, bo pod komentarji dodana nova vrstica z informacijami o donacijah. Tako boste lahko ves čas prenosa spremljali, koliko ljudi je darovalo in koliko denarja se je zbralo. S klikom na gumb "View" boste videli vsakega posameznika, ki je daroval, koliko je daroval in se mu boste lahko v živo tudi zahvalili.