top of page

Dobrodošel, IGTV!

Updated: Jun 22, 2018



Po mnogih ugibanjih, govoricah, pričakovanjih in napovedih je včeraj v San Franciscu Instagram le uradno izdal svojo novo platformo IGTV. Na njej so videoposnetki lahko dolgi od 15 sekund, pa vse do 60 minut. Še ena posebnost je, da so prilagojeni specifično gledanju na mobilnih telefonih, saj so vertikalni in celozaslonski. Naložiti bo mogoče zelo kvalitetne posnetke, vse do 4K.


CEO Kevin Systrom med predstavitvijo.

Posodobitev je prišla skupaj z novico, da Instagram po osmih letih svojega obstoja danes gradi kar neverjetna milijarda uporabnikov. Čestitke!



Video vsebine v sodobni preobleki


IGTV je samostojna aplikacija, a do nje lahko dostopate tudi znotraj Instagrama. Uporabnikom bo na voljo zbirka popularnih videoposnetkov, pa tudi možnost nadaljevanja gledanja, če ga prej niste dokončali. Več tednov se je Instagram skupaj z video ustvarjalci dogovarjal, da pripravijo nekje 10-minutne vloge, ki bodo zaživeli takoj ob lansiranju. Ciljali so na novodobne influencerje različnih področjih, ki so že posvojili moderno uporabo kamere in spremljanja video vsebin na telefonih. Ti naj bi sedaj postavili standarde za nadaljno uporabo IGTV-ja, na katerega bomo sicer vsebine lahko nalagali vsi uporabniki. Tako kot televizija, ima tudi IGTV kanale, le da so kanali kar ustvarjalci sami (profili).




Bolj kot celovečerni Netflix filmi, bodo na IGTV-ju prišli na račun posnetki, podobni tistim na YouTubu. Kreativne video vsebine, ki ne temeljijo več na klasičnem horizontalnem pogledu, so se v zadnjem letu zelo razširile in prinašajo inovativen, praktičen in zabaven vstop v prihodnost gledanja.




Videoposnetki se na IGTV začnejo predvajati samodejno in niso omejeni samo na profile, ki jim sledite. S "swipe up" opcijo dostopate do več možnosti - izbirate lahko med "For You", "Following", "Popular" in "Continue Watching". Prav tako video vsebine lahko všečkate, komentirate in jih prijateljem pošljete prek direktnih sporočil (DM).


Na IGTV-ju zaenkrat še ni oglasov, a je vodstvo Instagrama že napovedalo, da bodo ustvarjalcem kmalu omogočili zaslužek. Aplikacija bo dostopna globalno in jo bodo profilom uvajali v naslednjih tednih. Če ste v bližnji preteklosti opazili moteno delovanje Instagrama ali kakšne druge težave, je to verjetno zato, ker so testirali IGTV. Sedaj je končno med nami in z veseljem pričakujemo, kaj nam bo prinesel ta novi mejnik na poti najbolj popularnega družbenega omrežja. Vsekakor vznemerljiva novost, ki dokazuje, da Instagram še kar raste in se razvija, ter se nikakor ne namerava ustaviti.


 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page