top of page

Top posodobitve Instagrama – JUNIJ 2018

Updated: Mar 2, 2020



Pred vami je pregled najpomembnejših posodobitev, ki smo jih na Instagramu dobili v mesecu juniju. Zagotovo zelo živahen mesec, ki nam je prinesel kar nekaj interaktivnih, kreativnih in za prodajo koristnih novosti. Največja med njimi je seveda otvoritev platforme IGTV, nadgradili pa so tudi funkcije v storyjih in videz ikon. Če spremljate naš InstaCoach profil ste za vse novosti izvedeli že sproti, za zamudnike pa sledi obnova z glavnimi posodobitvami in najavami.



DOBRODOŠEL, IGTV!


Luč je ugledala nova video aplikacija in platforma znotraj Instagrama, imenovana IGTV. Zagnali so jo ob naznanitvi, da ima Instagram že milijardo uporabnikov. IGTV je namenjen vertikalnim (navpičnim) posnetkom, ustvarjenim posebej za gledanje na mobilnih telefonih. Naložite lahko video vsebine dolge od 15 sekund pa vse do 1 ure, s čimer so sedaj konkurenca tudi YouTubu. Ustvarjalec je lahko vsakdo, vaš kanal pa se na profilu pojavi kot prvi med story highlightsi.





POSODOBITVE V STORYJIH


Tudi storyji so dobili kar nekaj koristnih izboljšav. Prva novost je t.im. "@mention sharing", kar pomeni, da lahko story, v katerem vas je nekdo označil, direktno delite naprej kot svoj story. To je izjemno priročno za podjetja, ki lahko zdaj enostavno delijo objave, ocene in pohvale svojih uporabnikov.


Poleg tega naj poudarimo še, da se video vsebine v storyjih ne predvajajo več samodejno, ampak morate nanje klikniti.




Nadalje je od junija možno tudi nakupovanje direktno iz storyjev. Ko kliknete na ikono nakupovalne vrečke, ste povezani direktno na spletno stran, kjer lahko kupite prikazan izdelek. Zares odlična posodobitev za povezovanje s kupci in povečanje prodaje. Storyje dnevno uporablja kar 400 milijonov uporabnikov, ki so izjemno angažirani. Uporabniki storyjev rastejo 6x hitreje kot celotna Snapchat aplikacija.


Vir: Techcrush




Instagram je v šestih državah začel testirati tudi novi "sticker", s katerim lahko v storyje vključite glasbo (za slovenske uporabnike opcija še ni vključena). Zahvaljujoč Facebookovim pogodbam z glasbenimi založbami, boste kmalu lahko izbirali med tisoči izvajalcev od Bruna Marsa do Guns N' Roses. Zaradi avtorskih pravic to na Snapchatu ni možno, z novimi razširitvami pa lahko Instagram začne konkurirati tudi med najstniki izjemno priljubljeni aplikaciji Musical.ly.





VIDEO CHAT


V juniju je Instagram predstavil tudi video chat = video pogovor. Dostopen je v direktnih sporočilih, vanj pa so lahko vključene do 4 osebe. Med pogovorom lahko Instagram še vedno naprej uporabljate (brskate, komentirate, pišete drugim osebam ...), svoj zaslon namreč vidite samo vi.


Video pogovori so mogoči le s profili, s katerimi že imate aktiven pogovor. Če osebi niste še nikoli pisali, morate najprej vzpostaviti kontakt, preden jo lahko pokličete. Prav tako video pogovora ne morate uporabljati z osebami, ki ste jih blokirali ali so blokirale vas.





POSODOBLJEN EXPLORE TAB


Novi explore omogoča preglednejše iskanje vsebin, saj vam jih razdeli po temah. Poleg tega vam ponudi tudi sorodne hashtage, da lahko nadaljujete iskanje. Sicer pa je Instagram konec junija spremenil/posodobil tudi videz ikon tako na profilu kot v storyjih in analitiki.




 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page