top of page

Top posodobitve Instagrama – OKTOBER 2018

Updated: Jan 7, 2019Mesec oktober je minil relativno "mirno", brez večjih novosti in naznanitev. Večinoma so luč ugledale funkcije, ki smo jih že napovedali ali pa so bile pred tem v testiranju. Seznam in razlago posodobitev najdete v spodnjih vrsticah.


"NAMETAG" - UNIKATNA KODA PROFILA


Za lažje in hitrejše dodajanje prijateljev oz. novih profilov, je od začetka oktobra vsem na voljo unikatna koda, Instagram jo je poimenoval "Nametag". Deluje tako kot druge QR kode, ki jih je možno skenirati. Vsak uporabnik si nastavi svojo kodo: uredite jo lahko z barvnim ozadjem, emojiji ali selfijem.


Kodo najdete v meniju na svojem profilu (zgoraj desno). Ko odprete svojo kodo, lahko s klikom na "Scan a Tag" skenirate kode drugih profilov in jih tako dodate, lahko pa svojo kodo tudi delite na drugih omrežjih kot sta Facebook in WhatsApp ("Share nametag"). Odlična ideja pa je tudi, da si lahko kodo shranite v visoki ločljivosti ("Send me Hi-Res file") in jo uporabite na različnih prinith ali promocijskem materialu. Mi smo jo na primer uporabili kar na naši poslovni vizitki, da nas lahko partnerji ali posamezniki hitro najdejo in še lažje dodajo.

How cool is that? ;)
"YOUR ACTIVITY" - NADZOR ČASA NA INSTAGRAMU


Že avgusta je Instagram naznanil, da želi uporabnikom pomagati pri nadzoru časa, ki ga preživijo na tem družbenem omrežju. Posebni pripomočki (dnevnik aktivnosti, dnevna opozorila in omejitve obvestil) so nastali v sodelovanju s strokovnjaki za duševno zdravje ter različnimi organizacijami, akademiki in drugimi raziskavami. Želijo, da je čas, ki ga preživite na Instagramu, nameren, pozitiven in navdihujoč (motivacijski). Z novimi načini spremljanja aktivnosti bodo omogočili boljši nadzor samega sebe, pa tudi boljši nadzor staršev nad otroci.V nastavitvah na Instagramu (Settings na profilu) izberete "Your Activity", kjer se pokaže povprečna dnevna uporaba Instagrama v zadnjem tednu. Možen je tudi podrobnejši pregled po dnevih. Nastaviti je mogoče dnevni limit in opozorilo, ki vas spomni, da ste limit dosegli ("Set daily reminder"). S klikom na "Notification Settings" lahko tudi utišate obvestila, da vas aplikacija ne moti, ko morate biti zbrani za delo.STORY VIEWS - OGLEDI STORYJEV


Po novem med ogledi storyjev posebej vidite nove oglede. Spodaj so predhodni gledalci, na vrhu pa med "New Viewers" pokaže nove oglede, odkar ste nazadnje odprli statistiko.Posodobitev so uvedli sredi oktobra in jo postopoma dodajajo uporabnikom. Če je še nimate, boste tudi vi prišli na vrsto, sicer pa lahko preizkusite tudi nekaj naših trikov.NOVA STATISTIKA V "INSIGHTS"


V statistiki objave ("Insights") lahko sedaj vidite tudi, koliko profilov je objavo delilo: na svojem storyju ali v DM.


POSODOBLJENE NASTAVITVE


Instagram je posodobil nastavitve, tako da so sedaj lepše kategorizirane in tako veliko bolj pregledne. Nastavitve najdete na svojem profilu, s klikom na tri črtice zgoraj desno. Pokažejo se spodaj desno.
DELITEV IGTV VIDEOPOSNETKOV NA STORYJU


Instagramova video platforma IGTV še vedno ni zaživela tako kot bi si ustanovitelji želeli, zato nadaljujejo s promocijo. Od sedaj je možno svoj IGTV videoposnetek deliti tudi na storyju, tako da sledilce opomnete, da ste naložili novo vsebino. S klikom na story odprejo IGTV posnetek in si ga lahko v celoti pogledajo.

Napovedi


KLIKANJE NAMESTO SCROLLANJA


Instagram je v oktobru začel s testiranjem hitrejšega načina premikanja med objavami. Namesto scrollanja preizkušajo klikanje (tako kot pri storyjih). Posodobitev zaenkrat testirajo na explore strani in in ne news feedu. Takole je videti prvi vpogled, več informacij glede posodobitve sporočimo takoj, ko bodo na voljo:
LOČENA SEKCIJA ZA HASHTAGE


Že več časa krožijo tudi ugibanja in napovedi, da naj bi ustvarili ločeno sekcijo, kamor bomo pri objavah zapisovali hashtage. Tako ti ne bi bili več v opisu objave ali v komentarjih, saj je to preveč nepregledno in moteče. Pri objavi naj bi hashtage vpisovali v posebej za to namenjeno vrstico.


Spodaj lahko vidite vplogled v novo verzijo z vrstico "Add Hashtags":

Instagram glede posodobitve še ni dal nobene uradne izjave, niti ni potrdil, da jo testirajo, tako da bomo mogli na več informacij še nekoliko počakati.

 

0 comments

Comentarios


bottom of page