top of page

InstaCoach intervju: TJAŠA SKUBIC





Ker želimo javnosti predstaviti uspešne Slovence na Instagramu in zakulisje njihovega dela, začenjamo serijo intervjujev, v katerih boste lahko spoznali nekatere slovenske Insta zvezde. Naša prva sogovornica je bila 21-letna Ljubljančanka Tjaša Skubic, katere profil @tjasaskubic_poledance ima več kot 93 tisoč sledilcev in se uvršča na 11. mesto na svetu med plesalkami ob drogu. Tjašine objave so večinoma posnetki koreografij plesa ob drogu, pa tudi lepe fotografije poz in raztezanja. Objave ustvarja sama, kar doma v svoji sobi. Drog, iPhone, nočna omarica - to je vse, kar potrebuje, da navdušuje sledilce iz vsega sveta.



Tjaša je študentka Fakultete za šport. S plesom ob drogu se je prvič srečala v srednji šoli in nemudoma jo je navdušil. Pred tem je sicer trenirala ritmično gimnastiko, tako da je kar nekaj gibčnosti že imela in zato hitro napredovala. V samo dveh letih, odkar je odprla profil, si je uspela zgraditi močno bazo sledilcev iz vsega sveta, med katerimi prevladujejo Američani, Brazilci in Rusi.



Kdaj in s kakšnim razlogom si odprla Instagram?


Profil @tjasaskubic_poledance sem odprla avgusta 2016. Že pred tem sem imela osebni profil, kjer sem včasih objavila kakšen posnetek plesa. Ker je bil odziv zelo dober, mi je fant Maj predlagal, da odprem poseben profil, kamor bi objavljala samo takšne vsebine. Moj prvi cilj je bil, da bi me opazili v tujini in da bi lahko začela učiti v drugih državah.


Si od vedno vedela za potencial, ki ga Instagram ima?


Ne (smeh). Še danes se ga ne zavedam. Mislim, da je še ogromno stvari, ki bi jih lahko izboljšala. Ravno danes zjutraj mi je Maj poslal cel spisek idej, kaj še lahko naredim.


Kaj je bila glavna prelomnica, da si začela pridobivati veliko število sledilcev?


Zagotovo to, da so moje objave delili na največjem pole dance profilu @poledancenation. Sodelovala sem v njihovem izzivu nekje 3 mesece in v tem času so petkrat, mogoče šestkrat delili moje posnetke, mi velikokrat komentirali objave, na njihovem hashtagu sem bila vedno med top objavami. Takrat sem pridobila ogromno sledilcev.


Prva dva meseca po odprtju profila sem imela samo 40 sledilcev, ko sem se vključila v prvi Pole dance nation izziv, sem bila hitro na 6 tisoč, z naslednjim pa že na 10 tisoč. Do 20 tisoč je šlo nato zelo počasi, tam od 20 do 65 tisoč pa izredno hitro, saj sem imela veliko viral videov. Včasih nisem objavljala vsak dan, pa je šlo lahko zelo hitro, potem se je to spremenilo. Danes moraš res delati, da sledilci rastejo. Vse je odvisno od tega, koliko vložiš. Ko sem imela izpitno oddobje in se nisem toliko posvečala Instagramu, se je poznal upad sledilcev. Ampak zadnje čase sem spet bolj pridna, kar se tudi pozna.


Kakšna sodelovanja ti je Instagram prinesel?


Sodelujem predvsem z znamkami za oblačila za ples ob drogu (na primer Poledancerka, Luna Polewear, Rad Polewear ...). Odkar sem lepše oblečena še hitreje pridobivam sledilce. Ujemajoči kompleti prinesejo veliko komentarjev, sledilce zanima, kaj nosim in jim je to zelo všeč. Potem je tukaj še drog Lupit pole, ki ga uporabljam, pa na primer elastika za povečevanje raztegljivosti, promovirala sem tudi sončna očala in še nekatere druge produkte.


ZANIMIVOST

Po ločitvi staršev se je Tjaša z mamo preselila v novo stanovanje, ki je bilo pred tem pole dance studio, zato je bilo v njem več drogov. Ko je iskala nov hobi/rekreacijo, je bila izbira takorekoč očitna. Ples ob drogu je vzljubila nemudoma, še danes pa vsebine ustvarja iz svoje sobe, kjer sama s telefonom snema koreografije.



Na kaj si na svojem profilu najbolj ponosna?


Na to, da imam lepo urejen profil ("grid layout" oz. mrežna postavitev) in pa na svoj prvi viral video, ki je bil največkrat deljen, najbolj lajkan in najbolj komentiran.



Koliko časa vsakodnevno porabiš za Instagram? Kako pripraviš objave?


Zelo veliko ... Vsaj tri ure. Posnetke pripravljam s svojim telefonom (iPhone 6S), ki ga naslonim na kozarec na nočni omarici, haha, vse imam že naštudirano. Koregrafijo odplešem 6-krat do 10-krat, posnetek nato obrežem kar na Instagramu, ne uporabljam nobenih filtrov, saj imam čudovito dnevno svetlobo. Pozimi je težava, ker ni dovolj svetlobe, zato si naredim urnik in ustvarim več videov na zalogo. Slike so včasih kar screenshot iz video posnetkov ali pa se fotografiram v lepih pole dance ali joga pozah na različnih lokacijah.

Večinoma inspiracijo dobim kar na Instagramu, kjer vidim nove trike. Učim se sama ali pa grem na kakšne delavnice, kjer naučeno preoblikujem. Vedno pa triku dodam svoj stil, dam osebni pečat.


Koliko in kako komuniciraš s svojimi sledilci?


Vedno se potrudim z odgovori na direktna sporočila (DM). Veliko sporočil je sicer neprijaznih, pogosto napišejo samo "Music?????" ali pa mi po odgovoru ne napišejo niti hvala, pa res vedno odgovorim. Komentarje sicer pregledujem za do tri dni nazaj, za starejše objave več ne zmorem. Ogromno je dela, da pregledaš vsa obvestila. Samo z Questions Stickerji na storyju, sem prejela več kot tisoč vprašanj. Imam pa en zelo lep spomin z ameriškim parom, ki mi je pisal za kak nasvet, kaj obiskati v Sloveniji. Svetovala sem jima, da gresta v Bohinj, kjer sta se nato tudi zaročila.


Bi rekla, da je za uspeh tvojega profila kriva sreča ali dobra strategija?


Mešanica obojega. Na začetku je bilo nekaj sreče .. Ne vem, če bi sploh nadaljevala, če se ne bi tako dobro začelo. Od 20.000 sledilcev dalje pa zagotovo tudi strategija.


Kaj bi si še želela doseči na Instagramu?


Rada bi sodelovala s še več znamkami, ne samo z oblačili za ples ob drogu. Želela bi, da me opazi več različnih studiev v Evropi, da lahko začnem poučevati tudi v tujini.


Kateri pa so tvoji najljubši IG profili?


Med plesalkami Marion Crampe, Tea Sršen, pa na primer tri dekleta, ki imajo v lasti Pole Fit Dubai Studio (Sarah, Michelle, Vlada), rada spremljam tudi Dario Che. Potem sta tu še jogistki Naya Rappaport (@nayitavp) in Kenzie (@yogoskenz). Zelo rada gledam video posnetke naše Nike Kljun. Ona mi je velika inspiracija in včasih želim skopirati kak njen gib, ampak se mi zdi, da mi ne uspeva preveč dobro, haha.


Katera je tvoja najljubša funkcija na Instagramu?

Zelo so mi všeč storyji in tale nova nalepka Questions Sticker, hashtagov ne maram preveč ...


Je kakšna stvar, ki jo na Instagramu pogrešaš?


Pogrešam kronološki feed, predvsem na osebnem profilu. Želela bi si, da bi lahko profile označili (tag) tudi na video posnetkih, ne le na slikah. No, pa da nekaj končno uredijo z avtorskimi pravicami za glasbo, saj plesalci in drugi ustvarjalci težko objavljamo vsebino.


Ali influencerji z Instagrama res tako dobro živijo? Kaj lahko poveš na podlagi svoje izkušnje?


Glede na to, da se očitno še ne zavedam svoje cene, haha, si težko predstavljam, da bi od tega živela, lahko pa na ta način dobiš veliko brezplačnih stvari in nek lep dodaten zaslužek.



Vidiš v Instagramu svojo prihodnost ali imaš druge poslovne cilje?


Želim imet svojo plesno šolo, to je moj primarni cilj. Seveda bi bilo super, da bi Instagram ostal moj obstranski zaslužek. Ne vidim pa, da bi kot nekateri drugi influencerji celo življenje potovala po svetu. Rada bi se ustalila v Ljubljani in tukaj imela družino. Ampak do takrat, pa se bom seveda potrudila, da svoj Instagram čim bolj izkoristim.


Kakšen bi bil tvoj nasvet za ljudi, ki bi se radi lotili plesa ob drogu in kakšen bi bil nasvet za tiste, ki bi radi uspeli na Instagramu?


Glede plesa bi svetovala, da vsaj na začetku delajo s trenerjem. Je veliko lažje, saj sam pri sebi težko opaziš napake in se težje popravljaš. Kot začetniki pojdite na vodeno delavnico, kasneje pa eksperimentirajte sami. Glede Instagrama pa takole: redno objavljajte, delajte kvalitetno vsebino ter sodelujte v različnih izzivih in nagradnih igrah, da bodo vašo vsebino delili tudi drugi. Tako boste najhitreje opaženi.


 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page