top of page

Top 5 aplikacij za ustvarjanje IG storyjev



Storyji so z 400 milijoni vsakodnevno aktivnih uporabnikov izredno pomemben del Instagrama. Poskrbijo, da dnevno ostajate v stiku s sledilci, jim pokažete kaj iz ozadja vašega posla, se bolj podrobno predstavite ... Že znotraj Instagram aplikacije je veliko možnosti za urejanje storyjev, če pa bi jih želeli dvigniti še na višjo raven, lahko za urejanje uporabite tudi nekatere druge aplikacije. Če ste pri uporabnikih že opazili estetsko dovršene storyje z različnimi kolaži, pisavami, kombinacijami fotografij in videov, posebnimi ozadji, linijami in še kaj, so za to verjetno uporabili drugo aplikacijo in story nato prenesli na Instagram.


V tem članku vam na hitro predstavljamo nekaj trenutno najbolj popularnih aplikacij, s katerimi boste lahko naredili čudovite storyje.




CANVA

Za hitro izdelovanje kolažev in lepe pisave je Canva najlažja in najhitrejša aplikacija, ima tudi odlične ocene uporabnikov. V Canvi imate ogromno vnaprej pripravljenih predlog za storyje (angl. templates), tako da lahko enostavno izberete dizajn, ki vam je najbolj všeč. Naložite lahko svoje fotografije in nato dodate različne ikone, nalepke in tekste. Odlična lastnost Canve je, da jo lahko uporabljate tako na računalniku kot na mobitelu. Na voljo je za iOS in Android.




UNFOLD


Naslednja med aplikacijami, ki je zelo pogosto uporabljena, je Unfold. Ta aplikacija je bila narejena izključno za urejanje storyjev, značilen je njihov minimalistični dizajn. Unfold omogoča različne kombinacije fotografij, posnetkov in teksta. Lahko ustvarite kolaž, v katerem so tako slike kot videoposnetki.


Aplikacijo Unfold za svoje storyje uporabljajo tudi svetovno znane znamke kot sta Vogue and Revolve. Na voljo je za iOS in Android sisteme.




HYPE TYPE


Hypetype je odličen za animirano besedilo. Z njim lahko na fotografiji ali videoposnetku kreirate različne animirane tekste in dodajate glasbo. Na voljo je zares veliko različnih efektov, uporaba je enostavna. Fotografijo ali video lahko naredite znotraj aplikacije same ali pa jo naložite iz knjižnice na telefonu.


V desnem zgornjem kotu na storyju je sicer njihov watermark, ki pa ga lahko s plačilom odstranite. Ponujajo 7-dnevno brezplačno poskusno dobo, kasneje je cena za letno naročnino slabih 20 evrov. Hype Type je na voljo tako za iOS kot Android.




INSHOT


InShot je aplikacija za kreativno urejanje fotografij in videoposnetkov. Preden začnete z urejanjem v zavihku "Canvas" nujno nastavite razmerje stranic 9:16, saj je to idealna velikost za IG story. Aplikacija nato omogoča zares ogromno opcij, od filtrov, dodajanja teksta in obdelovanja fotografij do montaže videoposnetkov. Med najbolj zanimivimi in uporabljenimi funkcijami so na primer zanimiva ozadja (lahko ustvarite zamegljeno ozadje ali pa za ozadje nastavite drugo sliko), različni kolaži fotografij iz templatov, zanimivi efekti za videoposnetke in tudi sprememba hitrosti videoposnetka, tako da ga lahko pohitrite ali naredite "slow-motion". InShot je na voljo za iOS in Android sisteme.




KIRAKIRA+


Na koncu pa dodajamo še posebno aplikacijo, ki je v Insta svetu sprožila veliko zanimanja. Kirakira+ je priljubljena postala zaradi posebnega svetlečega efekta, verjetno ste ga že opazili na kakšnem storyju in se spraševali, zakaj vi nimate tega filtra. Gre za aplikacijo, ki ustvari bleščečo svetlobo. Influencerke Kirakiro rade uporabljajo pri svojih selfijih, sicer pa svetleči efekt lahko dodate tudi vnaprej posneti fotografiji ali videoposnetku.


Aplikacija sicer ni brezplačna, a ni draga. Na voljo je tako za iOS kot za Android sisteme.



 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page