top of page

Kateri nogometaši svetovnega prvenstva kraljujejo na Instagramu?



Instagram je izredno popularen, a ena stvar ga zagotovo vedno premaga - nogomet. Z njim pa seveda vsi zvezdniki zelenic, ki združujejo neverjetne množice navijačev. V duhu svetovnega prvenstva v nogometu smo preverili, kako gre nekaterim najbolj prepoznavnim obrazom na #1 družbenem omrežju.



Christiano Ronaldo: 132 milijonov sledilcev - @cristiano

Christiano je zmagovalec na vseh frontah. Ne le med nogometnimi zvezdniki, tudi na splošno je s svojimi 132 milijoni sledilci med največjimi profili na svetu. Od začetka prvenstva do danes je pridobil kar 2 milijona sledilcev.


Na objave lahko Ronaldo zbere po več milijonov všečkov, kar seveda zelo cenijo tudi njegovi spoznorji in drugi oglaševalci. Lani je bila njegova vrednost ocenjena na visokih $400,000 za objavo, koliko je vredna tekom tega prvenstva si sploh ne upamo ugibati.




Neymar Jr: 97,4 milijonov sledilcev - @neymarjr


Brazilski "wunderkind" Neymar je bil v preteklem letu vpleten v kar nekaj kontroverznosti, med drugim je šokiral njegov nenaden prestop iz Barcelone v PSG. Navkljub vsemu ostaja prava zvezda Instagrama - ima preko 97 milijonov sledilcev, ki dnevno rastejo. Neymar s sledilci komunicira zelo osebno, kar je seveda odlično sprejeto. Iz njegovih objav je viden temperamenten brazilski duh, ki tekom prvenstva uspešno združuje navijače.





Leo Messi: 95, 8 milijonov sledilcev - @leomessi


V dobrem in slabem, Leo Messi je argentinska svetla točka, na katero stavijo milijoni. To je njegovo četrto svetovno prvenstvo, pred začetkom pa tudi na Instagramu ni skrival navdušenja in visokih pričakovanj. Čeprav ima Messi manjšo bazo sledilcev od Ronalda in Neymarja, je njegov engagement prav tako impresiven. Njegov zadnji post je dobil več kot 9 milijonov všečkov.




James Rodriguez: 37, 8 milijonov sledilcev - @jamesrodriguez10


Kolumbijska gonilna sila James Rodriguez je še eden od velikanov Instagrama. Za 26-letnika je bila preloma točka v karieri klic Madrida po svetovnem prvenstvu leta 2014, od takrat pa se le strmo vzpenja. Z uspehi Kolumbije njegova popularnost le še raste, poleg nogometa pa Rodriguez rad objavlja tudi utrinke iz osebnega življenja, predvsem ljubezen do svoje 5-letne hčerke, kar njegovi sledilci vedno navdušeno sprejmejo.



Luis Suarez: 28, 5 milijonov sledilcev - @luissuarez9


Še en zvezdnik Barcelone, ki je na seznamu najbolj popularnih Instagram profilov in ponovno dokazuje tudi, kako pomemben je nogomet v Latinski Ameriki. Urugvajec je vedno v središču pozornosti, pa naj bo zaradi nogometnih sposobnosti ali pa izjav in obnašanja.



Drugi Instagram nogometni zvezdniki:


- Marcelo: 27, 7 milijonov sledilcev - @marcelotwelve

- Sergio Ramos: 24,9 milijonov sledilcev - @sergioramos

- Paul Pogba: 23,9 milijonov sledilcev - @paulpogba

- Andres Iniesta: 23,8 milijonov sledilcev - @andresiniesta8

- Toni Kroos: 18,5 milijonov sledilcev - @toni.kr8s


Nogometni igralci tekom prvenstva zelo hitro pridobivajo sledilce, zato bomo imeli lahko po koncu prvenstva že povsem drugačno sliko, tudi glede na to, kako se bodo države in posamezniki odrezali v naslednjih tekmah prvenstva. Je pa zanimivo na primer dejstvo, da od zgoraj omenjenih edino Pogba nikoli v svoji karieri ni igral za Real Madrid ali Barcelono. To pove, kako močan je klubski nogomet in kako strastni so njegovi navijači.



Za konec pa še nam najljubši primer promocije, ki je bil odlično zasnovan v času odhoda aktualnih svetovnih prvakov iz prvenstva.




Bonus: nekaj zabavnih utrinkov z Instagrama :)





Za koga pa vi navijate?

 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page