IGBlade - vaš nov najboljši prijatelj!4 leta. Toliko časa je Instagram že tesno prepleten z mojim vsakdanjikom. Dnevno pregledujem novice, iščem nove informacije, posodobitve, preučujem algoritem, brskam za triki, kreiram nasvete in strategije … vse to z namenom, da nudim pomoč in podporo vsakemu izmed vas, ki to potrebuje. Moje delo zahteva, da sem v koraku s časom in izbrskam ter izvem vse novosti, še preden te dejansko pridejo v uporabo. Biti na tekočem z vsem dogajanjem, mi pomaga razumeti zgodbe in situacije, v katerih se znajdete. Za vse to imam svoje metode, ki sem jih v zadnjih letih dodobro izpilila, danes pa bom z vami delila eno od njih.

Februarja se je za InstaCoach odprla prav posebna priložnost. Povezali in postali smo partner platforme IGBlade, ki je na tujem trgu že dobro poznana in uveljavljena, ter velja za eno boljših na svojem področju. Od samega začetka sodelujemo tudi s podjetjem Influee – slovensko influencer marketing in "Content creation" platformo, ki na enostaven način združuje podjetja in influencerje. Skupaj se odlično dopolnjujeta in mi predstavljata močno orodje pri zagotavljanju vseh potrebnih informacij za razumevanje trenutnega dogajanja na Instagram sceni. Sta tudi eni redkih platform, ki jima v celoti zaupam in uporabljam na dnevni ravni.


Z IGBladeom sem se prvič srečala maja 2018, ko sem iskala alternativo za takrat popularen Social Blade, ki je ob izgubi dostopa do API-ja (Application Program Interface) postal zame popolnoma neuporaben. Vse od takrat tako namesto njega uporabljam IGBlade. Svojo uporabniško izkušnjo želim zdaj približati tudi vam, vas pa že vnaprej opozarjam, da bom težko objektivna in skrila svoje navdušenje 😉. Zdi se mi izredno koristna za vsakega, ki ga Instagram vsaj malo zanima ali pa mu predstavlja dejansko službo. Rada bi vas naučila, kje najti zanesljive podatke ter kako si jih interpretirati in obrniti sebi v prid, da izboljšate vaš nastop na Instagramu. Za vas sem zato v članku zbrala in podrobno predstavila osnovne informacije, njene prednosti in zanimive primere prakse, ki bodo zagotovo navdušili tudi vas. Preberite kaj zamujate!Kaj je IGBlade?

Ste vedeli, da je praktično vsa statistika profilov na Instagramu javna? Ne pravim, da je vedno brezplačna, ampak do nje lahko na enostaven način dostopa prav vsak. Na spletu obstaja kar nekaj platform, ki posameznikom omogočajo podrobnejši vpogled v statistiko svojega profila, kot ga vidimo znotraj same aplikacije, hkrati pa tudi v statistiko profilov drugih uporabnikov. In prav to ponuja tudi IGBlade.

Podjetja se dnevno obračajo name z vprašanji o tem, ali lahko zaupajo določenim influencerjem, so njihovi sledilci pridobljeni na pošten način, se poslužujejo kakršnih koli sumljivih aktivnosti, je varno z njimi začeti sodelovanje, se splača v njih investirati? Potem pa so tukaj še posamezniki, ki postavljajo vprašanja v povezavi z dogajanjem na profilih souporabnikov in njihovi aktivnosti. Se sprašujete od kje imam odgovore na vsa ta vprašanja? Razlog je IGBlade.


Gre za platformo, s katero lahko spremljate statistiko profilov, ki jih upravljate ali profilov drugih uporabnikov. Ponuja vam celo vrsto uporabnih informacij za analizo in lažje sledenje napredka vašega dela na Instagramu. Zagotovite si vpogled v:

  • “Follower Growth” - rast sledilcev za izbrano časovno obdobje.  • “Following Activity” - številom ljudi, ki jim profil vsakodnevno začne ali preneha slediti.  • “Engagement Rate” – aktivnost uporabnikov na profilu.*V kolikor vam pojem engagement ni dovolj dobro poznan, si lahko več preberete tukaj. Odkrijte o kakšnih številkah govorimo, ko gre za dober engagement!


  • “Posting habits” – kako pogosto profil objavlja.  • “Best time to post” - optimalen čas objavljanja profila.  • “Mentions” – s katerimi posamezniki ali podjetji profil sodeluje.  • “Posts” - nastop objav.