top of page

To naredijo dobri hashtagi!




Hashtagi so eden najpomembnejših načinov za doseganje širše publike. Če se jih izogibate ali pa jih uporabljate zgolj naključno, si, verjemite, delate veliko škodo. Večina uporabnikov potenciala hashtagov ne zna izkoristiti ali pa sploh ne razume njihovega namena. Hashtagi so vaši najboljši prijatelji! Pomagajo vam biti vidni, sodelovati v priljubljenih temah, pridobiti všečke in hkrati sledilce, ki jih zares zanima vaša vsebina.


Seveda za dobrimi hashtagi stoji kar nekaj teorije. Sama sem jo razložila v e-booku IGRA HASHTAGOV, kjer najdete njihovo natančno kategorizacijo, praktično uporabo in načine analiziranja rezultatov. Namen te objave ni razlaga teorije, ampak prikaz, kakšen rezultat poznavanje hashtagov lahko prinese. Želim, da se sami prepričate, kako uspešna je lahko objava, ko veš, kaj počneš. Kje bolje teorijo preizkusiti, kot na lastni koži. Zato vam prikazujem podatke iz svojega osebnega profila, kjer v zadnjem času eksperimentiram z objavami.


Kako imam lahko več všečkov kot sledilcev?


Zaradi hashtagov.


Prek njih me najdejo profili, ki mi še ne sledijo. Tako lahko najdejo tudi vas, samo dobro morate vedeti, katere hasthage uporabiti. Poglejmo si primer moje zadnje objave.




Objava je dosegla prek 10 tisoč profilov. Od tega kar 90 % ni bilo mojih sledilcev.

Objavljena fotografija je glede na število mojih sledilcev dosegla veliko. Poleg tega, da sem dobila več kot 1000 všečkov, me je odkrilo veliko novih profilov. Dejavnikov je seveda več, ampak tukaj želim pokazati zgolj moč hashtagov pri dosegu na Instagramu.


Če si še podrobneje pogledamo statistiko v "Insights", lahko vidimo, koliko profilov me je našlo izključno zaradi hashtagov ("From hashtags").


Zaradi hashtagov je bila moja fotografija videna 7344-krat.

Še vedno niste prepričani?


Dodajam še en primer, ki smo ga izpostavili že na InstaCoach storyju.


Na dveh profilih smo objavili isto fotografijo. Pri eni smo uporabili 4 zelo splošne hashtage: #vibes, #summer, #boat, #friends, pri drugi pa smo izkoristili potencial vseh 30 premišljenih hashtagov.


Rezultati objav:




Kot sem zapisala tudi v e-booku, statistično gledano objava z vsaj enim hashtagom doseže 12,6 % več ljudi. Boljši kot je celoten izbor hashtagov, boljši bo rezultat. Da izveste, kako poiskati in izbrati prave hashatge, kam jih zapisati in še veliko drugih koristnih informacij, pa naročite svoj izvod Igre hashtagov.


Pri InstaCoachu bomo za naše bralce in sledilce še naprej preizkušali različne teorije ter o njih pisali. Če ste tudi sami kdaj izvedli kakšen podoben eksperiment, bomo zelo veseli, če izkušnjo delite z nami. Slide into our DMs :)

 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page